Escola Galega de Administración Pública
Mapa web   |   Accesibilidade   |   Contacto
EGAP EGAPFORMACIÓN MULTIMEDIA ACTUALIDADE COÑECEMENTO
FC21205 - O sector vitivinícola e o sector das bebidas espirituosas. Novidades normativas e control da calidade comercial. Procesos industriais e distintivos de calidade

O sector vitivinícola e o sector das bebidas espirituosas son sectores de capital importancia na economía agraria galega, existindo varias figuras de calidade de viños e bebidas espirituosas (DOP-IXP).
Nestes últimos anos publicáronse varios regulamentos comunitarios que regulan distintos aspectos no sector do viños como son: Documentos de acompañamento para o transporte de produtos vitivinícolas, a certificación, rexistro e etiquetaxe de produtos e as prácticas enolóxicas autorizadas. Así mesmo, estanse desenvolvendo distintas técnicas analíticas para a determinación en viños de auga esóxena, azucres, alcohois esóxenos e detección de substancias de síntese prohibidas: diglicerinas cíclicas, pimaricina, etc., que serven de base para detectar fraudes nos produtos elaborados e comercializados na nosa comunidade.
Un dos obxectivos deste curso é coñecer as novidades normativas e afondar no procedemento para a mostraxe dos viños, solicitude das novas técnicas analíticas e interpretación dos resultados para detectar fraudes na composición dos viños.
Tamén no ano 2019 aprobouse o Regulamento (UE) 2019/787 do Parlamento Europeo e do Consello, sobre bebidas espirituosas, con moitas novidades en relación o etiquetado das bebidas espirituosas, sendo outro dos obxectivos do curso coñecer como debe ser o etiquetado das bebidas espirituosas.
Tamén servirá o curso para analizar brevemente os distintos procesos de transformación, en especial os orientados á obtención de produtos elaborados de maior valor engadido. Abordarase tamén o estudo das diferentes denominacións de orixe e outros distintivos de calidade existentes.
O curso incluirá unha visita a unha adega e a unha destilería para completar a formación teórica e poder coñecer de cerca os procesos industriais de transformación, así como un taller para a avaliación das características organolépticas dos produtos acollidos a figuras de calidade.

DESCARGAR DOCUMENTOS
Datos Técnicos do curso
Grupo: Consellería de Medio Rural
Area: Consellería de Medio Rural
Calificacion: Aproveitamento
Plan: F. Finalistas
Horas: 25
Estado: Convocado
Administracion: AUTONÓMICA
Mod.imparticion: Presencial
Tipoloxia: Específico
Data inicio matricula: 17/06/2021 - 08:00h
Data fin matricula: 30/06/2021 - 23:55h
1 Edicións
SANTIAGO
Localidade
SANTIAGO DE COMPOSTELA
Inicio
10/11/2021
Fin
25/11/2021
Data exame
25/11/2021 - 12:00h
Prazas
20
SIGUENOS ...
 
Matrícula
 
AULA VIRTUAL
 
CONTIDOS RELACIONADOS
 
CONTACTO
© Xunta de Galicia. Información mantida e publicada na internet pola Xunta de Galicia
Oficina de Rexistro e Información | Suxestións e queixas | Aviso legal | Atendémolo/a | RSS
Ir a información de Xacobeo 212